verschillende vlechten

3

Ik ben een poosje bezig met vlechten en ik wil vandaag stap voor stap gaan uitleggen,  hoe ik de vlechten gemaakt heb. Als eerste begin ik bij de visgraat vlecht en hoe je dat moet doen. Ik weet dat wat andere bloggers het al hebben uitgelegd, dus ik zal er even snel door geen gaan. Ik haalde mijn inspiratie van  prinsessenhaartjes ( klik er maar op). Je borstelt je haar helemaal uit en je borstelt het één kant op.

Je verdeeld je haar in tweeën dan pak je van de buitenkant een plukje  en legt het over de streng heen en pakt het bij de andere pluk. Dat doe je ook bij de andere pluk weer een klein plukje pakken er er over heen leggen. Dit kapsels werkt het beste als het iets vettig is. En zo werk je de hele vlecht af en wil je nog meer informatie?

je verdeeld je haar in twee strengen

twee-strengen-in-het-haar

Je pakt een pluk en legt dat over de grotere pluk heen en neemt dat bij de twee grotere pluk.

plukje-over-de-grote-pluk

Hier heb ik al twee kleine plukjes over de grotere plukjes gelegd

visgraatvlecht

En zo ga je door.

visgraat

En dan heb je dit, maar ik heb de vlecht wel een stukje los getrokken zodat het meer haar lijkt 🙂

3

Is het nog steeds niet duidelijk? Dan kun je dit filmpje nog bekijken.

Nu laat ik er nog ééntje zien en volgende week laat ik weer wat aparte vlechten zien.  Dit gaan wij maken.

Je gaat eerste je haren helemaal uit borstelen en echt heel goed borstelen mag geen klit meer inzitten. Je pakt aan de bovenkant wat haar en vlecht even normaal en daarna pak je steeds van rechts een plukje bij, alleen de rechter pluk moet je gebruiken. Dus als het rechter plukje aan de beurt is om te vlechten pak je gelijk wat haar mee.

celestes-vlecht

 

 

 

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.